Įvyko vidinė klaida
Logo Logo
0 00:00

Aromaterapiniai masažai

Mano močiutė augina pievą levandų. Prikemša pagalvėles ir prisako pasidėti prie lovos, kad miegas būtų ramus ir gilus. Močiute tikiu, bet, dėl visa ko, pasitikrinu, kaip veikia aromaterapija.

Vau! Pasirodo, ji daro stebuklus. Masažai, malonūs pokalbiai ir arbatos puodelis tarp delnų, praturtinti eterinių aliejų kvapais gali ne tik suteikti malonumą, bet ir sumažinti stresą, nuovargį ir visokiausius dalykus, kurie atsiranda, kai pernelyg ilgai užsibūnu darbe.

Tad leidžiuosi į Bokšto SPA požemius ir prašau masažo su kruopščiai atrinkta eterinių aliejų puokšte. Greitai suprantu, kad kvapų pasaulis toks įvairus ir paslaptingas, jog tik išbandžius atrasiu tai, kas man labiausiai patiks.

Ačiū, močiute, kryptis yra!

Iš Italijos atkeliavę absoliutai yra gryniausias produktas, kurį gali pasiūlyti šiandieninė rinka – itin koncentruotas, alergenų neturintis bei tinkamas naudoti kartu su maistu ar kosmetikos priemonėmis. Mūsų absoliutai gaminami pasitelkus uždaro ciklo technologiją, gamybos procese naudojamas anglies dvideginio ir ozono dujų mišinys. Galiausiai, absoliutai siūlo ne tik kvapą gniaužiantį aromatą, tačiau juose kartu yra išsaugotos augalinės veikliosios medžiagos. Įkvėpus, po 2 sekundžių smegenys absorbuoja veikliųjų medžiagų molekules, po 20 minučių jos atsiranda kraujyje, o po 22 minučių – prasideda poveikis ląsteliniame lygmenyje.

Aromaterapija – raktas į harmoniją

Aromaterapija, tai – kvapų šokis, kuris apgaubia kūną ir sielą, sukurdamas giliai atpalaiduojančią ir sveikatinimo aplinką. Tai švelnus ir kvapnus kūno ir dvasios gydymo procesas, kuris kviečia žmones pasinaudoti tuo, ką suteikė gamta.

Aromaterapija dažnai asocijuojasi su šiuolaikiniais SPA centrais, poilsiu ir ramybe, tačiau ar žinote, kokia jos istorija? Kada žmonės atrado aromaterapiją ir įvertino jos teikiamas naudas?

Aromaterapija – tai senas sveikatinimo būdas, kuris buvo plačiai naudojamas skirtingose kultūrose. Pavyzdžiui, senovės Egipte žmonės plačiai naudojo natūralius aliejus ne tik kaip gydymo priemonę, bet ir kaip dalį religinių apeigų. Kinams eteriniai aliejai buvo neatsiejama tradicinės medicinos dalis. Tuo tarpu graikai ir romėnai įžvelgė dar daugiau galimybių ir naudojo eterinius aliejus ne tik masažams, gydymui, bet ir kosmetikos gamybai. Viduramžiuose kiek sustojo eterinių aliejų naudojimas dėl religinių ir politinių priežasčių, tačiau alchemikai ir kiti entuziastai tęsė tradicijas ir plačiai naudojo įvairius aliejus. Ir ačiū jiems!

XX amžiuje aromaterapija ir vėl tapo itin populiari. Būtent šiame amžiuje pradėta atlikti daug mokslinių tyrimų, kurie įrodė aliejų poveikį savijautai. Pradėta kurti ir gaminti daugiau aromaterapinių produktų, kurių populiarumas augo visame pasaulyje. Būtent po šio perversmo šiandien galime džiaugtis aromaterapijos teikiamais privalumais. Skirtingose pasaulio šalyse žmonės naudoja eterinius aliejus kūnui, mėgaujasi aromaterapijos kvapais ir jaučia jų teigiamą poveikį, naudoja kosmetiką su eteriniais aliejais ir t.t. Vienas mėgstamiausių eterinių aliejų naudojimo būdų – aromaterapiniai masažai.

Aromaterapijos nauda

Aromaterapija veikdama per odą ar per uoslę, gali turėti labai didelį poveikį mūsų savijautai ir nuotaikai. Aromaterapija gali nuraminti, sumažinti stresą, pagerinti nuotaiką, suteikti energijos, numalšinti galvos skausmus, sustiprinti imunitetą, kovoti su virusais bei bakterijomis ir ne tik. Priklausomai nuo žmogaus turimų nusiskundimų, lėtinių ligų arba tiesiog norimo poveikio, parenkami tinkami eteriniai aliejai ar jų mišiniai. Šiandien itin vertinami iš Italijos atkeliavę labai koncentruoti eterinių aliejų absoliutai, kurių nauda ir kokybe neabejojama. Bokšto SPA galite išbandyti, kaip šie absoliutai veikia – Jums reikės tik atsigulti ir mėgautis pasirinktu masažu.

Aromaterapija turi daugybę skirtingų privalumų, ji padeda pasirūpinti mūsų fizine ir emocine gerove. Mums tik reikia pasinaudoti tomis gėrybėmis, kurias suteikia gamta. Bokšto SPA centre prabangos ir unikalumo akcentas tampa dar ryškesnis, kai aromaterapijos privalumai sujungiami su masažais, kurių vertas kiekvienas žmogus. Jūs – ne išimtis.

Kokie aromaterapiniai masažai siūlomi Bokšto SPA?

Įprasta manyti, jog aromaterapiniai masažai yra atpalaiduojantys, švelnūs ir vienodi. Tik ne Bokšto SPA. Čia aromaterapinių masažų ir jų intensyvumo pasirinkimas toks didžiulis, kad tiks net išrankiausiems svečiams. Kiekvienas galės nuskraidinti Jus ten, kur nėra jokių rūpesčių, niūrių minčių ir įtampos – tik ramybė, harmonija ir laikas sau…

Aromaterapinis masažas sportuojantiems – graži kūno simfonija

Aromaterapinis masažas sportuojantiems, tai kaip dirigento lazdelė, kuri subalansuoja kiekvieną raumenį ir aktyvina kiekvieną ląstelę. Tai ne tik fizinių traumų prevencija, bet ir proto švaros išraiška, leidžianti atletams žingsniuoti į sportinę didybę su pasitikėjimu. Tačiau Jūs neprivalote būti sporto asas, kad galėtumėte pasimėgauti šiuo malonumu. Masažas tiks ne tik sportuojantiems, bet ir dirbantiems sėdimą darbą. Žinoma, puikiai tiks ir jaučiantiems įtampą, stresą, emocinį nuovargį.

Masažo metu intensyviai stimuliuojami giluminiai sprando, pečių, nugaros, kojų raumenys, o masažui naudojamas ypatingos sudėties masažinis Arnica Compress kremas ir sezamo aliejus. Šis stebuklingas mišinys turi priešuždegiminių, gilaus atpalaidavimo savybių. Masažinio kremo mišinį papildo kipariso, eukalipto ir pipirmėtės absoliutai. Eukaliptas mažina sąnarių skausmą, pasižymi analgetiniu ir priešuždegiminiu poveikiu, o pipirmėtės dar ir maloniai šaldo. Šis sportinis masažas – nauda ir malonumas viename, kuris gali būti pasiekiamas ranka. Pačioje miesto širdyje esantis Bokšto SPA poilsio centras vos per vieną valandą padės Jums pasijausti nauju žmogumi.

Neurosedatyvinis kūno masažas – sielos švelnumas

Ypatingai švelnus, tačiau tuo pačiu veiksmingas masažas, kurio metu visas dėmesys nukreipiamas į centrinę ir periferinę nervų sistemas. Tai ne tik fizinis prisilietimas, tai –sielos švelnumas, kuris apgaubia kūną, o mintims suteikia ramybės ir harmonijos. Mintys tampa ramios, šviesios ir iš lėto nurimsta. Tai šviesos prisilietimas, kuris nuplauna įtampą, rūpesčius ir atveria duris į savęs pažinimą. Neurosedatyvinis aromaterapinis masažas, tai kūno ir proto dialogas, kurio tikslas atrasti pusiausvyrą tarp fizinio ir emocinio pasaulio. Čia susilieja gydymo balsai ir paslaptys, kurias atskleisti gali tik patyręs ir darbą mylintis masažuotojas.

Šiam masažui buvo sukurtas specialus absoliutų mišinys. Šalavijas skatina dopamino ir serotonino išsiskyrimą, gali sužadinti euforijos jausmą. Saldusis apelsinas padeda nuraminti širdies ritmą bei sumažinti streso hormono (kortizolio) išsiskyrimą, o levanda – subalansuoti emocijas. Šis masažas, tai kelionė į save, į paslėptus kūno ir sielos kampelius, kurie laukia, kol bus atrasti.

Bokšto SPA masažų aprašymuose rasite ne tik jų trukmę, tačiau ir nurodytą masažo stiprumą. Pasirinkite tai, ko širdis trokšta arba drąsiai teiraukitės patarimo mūsų profesionalų – jie tarsi angelai, kurie kiekvienam linki tik gero. O svarbiausia – visada žino, ko palinkėti.